schildervakantie in Frankrijk

schildervakantie in Frankrijk

Evenals voorgaande jaren organiseer ik voor cursisten en andere belangstellenden een zomercursus schilderen in Frankrijk.

 

Ook dit jaar verblijven wij op het prachtige landgoed Moulin du Repaire van Derk Swets bij het plaatsje Saint Léonard de Noblat, op ca. 20 km. afstand van Limoges, de hoofdstad van de Haute-Vienne. Deze prachtige schilderlocatie biedt nog steeds een ongekende rust en stilte. Hier en daar prettig verstoord door het geluid van kabbelend water en de waterval. Onder deze omstandigheden met een goede begeleiding de beginselen van het schilderen onder de knie krijgen, of als je al ervaring hebt, je schildertechniek verbeteren, maakt deze schilderweek tot een heel bijzondere ervaring. In de ochtend wordt er geschilderd waarna wij met elkaar lunchen en het werk bespreken. In de middag kun je verder schilderen of even lekker een frisse duik in het zwembad nemen of het schilderachtige plaatsje Saint Léonard de Noblat bezoeken. De locatie biedt voldoende privacy om je even terug te trekken. Er zijn ruime tweepersoons kamers met goede sanitaire voorzieningen. Kortom: een aanrader!

Het programma
1-ste dag: Zaterdag: Aankomst en mogelijkheden om inkopen te doen en de omgeving te verkennen.
‘s Avonds is er overleg over de invulling van de week.

Zondag t/m vrijdag werken we op locatie.
Het is de bedoeling om ‘s morgens te schilderen en aansluitend gezamenlijk de lunch te gebruiken. De middag kan dan zelf ingevuld worden.
8-ste dag: Zaterdag: Vertrekdag. (vóór 10.00 uur)

Schildersmaterialen
De inmiddels bekende aanhanger met ezels, stoelen, parasols, opgespannen papier, doekjes enz. gaat weer mee. Zelf zorg je ervoor dat je eigen schilderskist in orde is.

De inwendige mens
Het verzorgen van de lunch en de maaltijden regelen wij onderling. Op woensdag gaat de pizza oven aan en zal Derk Swets ons ter zijde staan bij het bereiden van een lekkere pizza. De bijdrage voor de lunch en diner is voor deze week 100 euro per persoon

Kosten
Lesgeld p.p. € 250,00
Overnachtingen:
la grande maison 2 pers. kamer per week € 550,00
la grande maison 1 pers.kamerper week € 450,00
gîte op basia van 4 personen per week € 550,00

Linnengoed:
Bedlinnen, twee handdoeken en keukenlinnen en toeristenbelasting zijn bij de prijs inbegrepen.

Aanmelding
Na ontvangst van het aanmeldingsformulier en de aanbetaling is je inschrijving definitief. Je kunt het ingevulde aanmeldingsformulier per mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het inschrijfgeld kun je overnaken naar Johan Timmers NL52 INGB 0003 3771 09


Vervoer
De reis van en naar Saint Léonard de Noblat moet zelf geregeld worden. Als duidelijk is wie er allemaal meegaan, kunnen er onderling afspraken gemaakt worden wie met wie kan meerijden.


De schilderweek is van zaterdag 27 juni tm 6 juli 2024
Voor informatie: Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Je ontvangt dan via de mail de folder met alle informatie. Na overleg via de telefoon 06-22739940 ontvang je het inschrijfformulier.

Contact

Reigerlaan 2
6741 DC Lunteren

info@johantimmers.nl
06 22739940

Social media

Search